Visst blir det roligare att äta D-vitaminer i en kul äggkopp.

Äggets dag

Fredag 11 oktober är det Äggets dag. Det är ungefär som Kanelbullens dag, fast mycket godare och viktigare. Ja det tycker vi i alla fall med tanke på hur stor betydelse ägget har i de svenska hushållen, varje dag. Och utan ägg fanns det inga kanelbullar.

Näringsmässigt är ägg bland det nyttigaste du kan äta och det går att använda på så otroligt många sätt i matlagning och bakning. Så visst är detta fantastiska livsmedel värt att fira lite extra. Hur ska man fira då?
Vi föreslår att du laddar kylen full med ägg och lagar något riktigt gott. Vad sägs om en smarrig getost-frittata eller Ingrids goda spenat- och laxomelett?

 

Getost_frittata     Lax_omelett

Avrunda med hemgjord vaniljglass. På svenskaagg.se hittar du massor av goda äggrecept. Hoppas du får en god och trevlig Äggets dag.

Lite kuriosa om Äggets dag
Äggets dag, eller World Egg Day som de säger utrikes, instiftades redan 1996 och firas i många länder runt om i världen. I Ungern anordnas till exempel äggfestival med musik och konstutställning. I Kina har man haft äggkarneval och i Nederländerna har skolbarn skapat konst med ägg. Vill du veta mer om vad som händer på World Egg Day runt om i världen kan du kika in på worldeggday.com.

I Sverige har denna dag hittills varit lite anonym, men det tänkte vi ändra på. Det tycker vi det svenska ägget är värt. Hoppas du vill vara med och fira.